onsdag den 25. august 2010

Cremefarvet victoriansk kjole

Jeg har altid haft en facination af victoriatidens kjoler, med deres ekstreme silouetter og ekstravagante dekoration. I efteråret 2009 fandt jeg via the great pattern review hjemmesiden trulyvictorian.com, der har specialiseret sig i at lave mønstre til victoriansk tøj.

For at få victoriansk tøj til at sidde korrekt, er det meget vigtigt at have det korrekte undertøj, så jeg startede med at lave en chemise (underkjole), et corset og en bustle, alle ud fra egne mønstre.
Chemisen syede jeg i let bomuld og kantede med blonder og lyseblåt satinbånd.
Corsettet syede jeg i corsagedrejl , satin og blonder, med spiralstivere og busk som afstivning. Desværre lavede jeg det så det snører tæt i ryggen, og da jeg har tabt mig siden sidder det ikke optimalt mere.
Bustlen syede jeg i bomuld og med matchende satinbånd der dækker over fjederståls stivere der holder formen. Bustlen er lidt lille i det, og jeg overvejer kraftigt at købe trulyvictorians mønster og sy en ny ud fra det.
Til yderlaget på kjolen købte jeg mønstre fra truly victorian : TV261 Four-gore underskirt til nederdelen og TV460 Cuirass bodice til overdelen. Jeg købte med vilje et overdels mønster der var meget simpelt, da jeg således kunne modificere det til hvad jeg vil bagefter. Reelt ville TV 410 havde været det perfekte mønster til min overdel. Yderkjolen er syet i cremefarvet brokadestof fra Netto, med brunt satinbånd som dekoration. Overdelen er stabiliseret med et lag halvpanama under yderrstoffet, så det falder pænt.
Hatten er lavet af Hattemagerne 'Andersen og Berners Hattefabrik' på Nørrebrogade 45 C, 4. sal, 2200 København N. De har ingen hjemmeside, men laver hatte i lammeulds-filt efter mål. Jeg har selv sat et brunt satinbånd på ud over det normale bånd der sidder på hatten, og syet clip-in spænder på. Clip-in spænderne gør, at hatten kan sættes fast i håret, så den bliver på plads. Da det er en dame-hat, der sidder ovenpå hovedet, og ikke rundt om det, er dette en nødvendighed, hvis man ikke kan finde ud af at bruge hattenåle.Ingen kommentarer:

Send en kommentar